Profiel, registreren en inloggen

Onder de knop Inloggen/registreren vind je een 'wachtwoord vergeten' optie.
Als gebruiker kun je op elk moment jouw persoonlijke gegevens veranderen of verwijderen. Ga daarvoor naar je profiel (onder menu) en pas het aan. Als je voor een nieuw event wordt uitgenodigd krijg je de mogelijkheid om jouw profiel voor dat specifieke event aan te passen.
Dat is heel eenvoudig. Ga in het menu naar ´account´ en kies voor ´instellingen´. Onderaan vind je de optie om jouw account te verwijderen.
ZmoolTool doet niet aan reclame of spam. Wil je evengoed geen berichten meer ontvangen, dan meld je jezelf eenvoudig af via de link onderaan de uitnodigingsmail.
ZmoolTool is vooral handig op de mobiele telefoon, maar je kunt jouw evenementen natuurlijk ook gewoon op ieder ander platform bekijken. Log in via www.zmooltool.nl.

Events organiseren

Het hangt natuurlijk af van het evenement dat je organiseert. De meeste mensen nodigen hun gasten ook uit via een aparte e-mail, een papieren uitnodiging of een online inschrijving. ZmoolTool is vooral bedoeld als iets extra´s; een handig smoelenboek waarmee jouw gasten zich aan elkaar kunnen voorstellen en eventueel met elkaar contact kunnen opnemen.
Je kunt dat doen wanneer je wilt. Ons advies is om de uitnodigingen niet te vroeg te versturen. De genodigden die zich nog niet hebben aangemeld krijgen een week van te voren automatisch een herinneringsmail. Tijdens het event en tot 7 dagen na afloop kunnen jouw gasten hun profiel aanmaken en toevoegen.
Je mag 1 keer de datum van jouw event maximaal 90 dagen verplaatsen.
Zodra een uitnodiging is geaccepteerd verschijnt de foto van de genodigde in het overzicht. Weet je niet meer zeker of iemand de uitnodiging heeft gekregen, ga dan via ´aanpassen event´ naar ´Genodigden toevoegen/beheren´. Daar zie je bij iedere genodigde een icoontje staan. Een vinkje betekent dat de uitnodiging is geaccepteerd. Een envelopje betekent dat je de uitnodiging hebt verstuurd. Twee poppetjes betekent ´nog niet verstuurd´. Je verstuurt deze uitnodiging alsnog op de knop Verstuur uitnodigingen te drukken.
Om te voorkomen dat mensen ongewenste mail krijgen kun je ze in principe slechts één keer een uitnodigingsmail sturen. ZmoolTool stuurt een week voor jouw event automatisch een herinneringsmail aan iedereen, die de uitnodiging nog niet heeft bekeken. Als je evengoed een uitnodiging opnieuw wilt versturen verwijder je de genodigde uit jouw lijst en voeg je hem daarna opnieuw toe.
Dat kan. Vul daarvoor bij het aanmaken van jouw event niet alleen startdatum, maar ook een einddatum in. De begindatum en einddatum kunnen maximaal 90 dagen uit elkaar liggen.
Je kunt als organisator jouw gegevens altijd bewerken en/of verwijderen. Als je iets verandert krijg je steeds de keus of je jouw genodigden daarvan via een e-mail op de hoogte wilt stellen. Gebruik die mogelijkheid alleen als het echt belangrijk is, bijvoorbeeld omdat het aanvangstijdstip of de locatie gewijzigd is. Aanpassen van een event doe je door jouw event te openen en op ´aanpassen´ te klikken.
Via ´event´ en ´aanpassen´ kun je jouw event altijd aanpassen of upgraden. Tot 7 dagen na de startdatum kun je nog aanpassingen doen. Dit kan handig zijn als sommige bezoekers zich na afloop alsnog willen voorstellen. Daarna gaat het event op slot en zijn aanpassingen niet meer mogelijk.
Als organisator kun je dat altijd doen. Ga daarvoor naar het event en klik op ´aanpassen´. Let op: wanneer je iemand verwijdert krijg je de keus of je degene die je hebt uitgenodigd (en die de uitnodiging heeft geaccepteerd) hiervan op de hoogte wilt stellen. Heeft iemand de uitnodiging nog niet geaccepteerd, dan krijgt hij – wanneer hij de uitnodiging alsnog wil accepteren - automatisch de melding dat jij het event hebt aangepast of geannuleerd.
Zichtbaar zijn in ZmoolTool is niet verplicht en we willen niet dat jouw gasten zich door ons voor het blok gezet voelen. Daarom sturen we automatisch slechts 1 herinneringsmail naar jouw bezoekers die zich nog niet hebben aangemeld. Dat gebeurt een week voor het event. Als je dit niet voldoende vindt, kun je jouw gasten natuurlijk altijd nog rechtstreeks een aparte mail sturen.
Nee, dat is niet nodig. Als beheerder verschijnt jouw profielfoto automatisch bij jouw event.
Dat komt omdat jij ook jezelf met hetzelfde email-adres hebt uitgenodigd. Dat hoeft niet, want als beheerder verschijnt jouw profielfoto automatisch bij het event. Als je dat wilt kun je het event in het mapje ´ontvangen´ gewoon verwijderen.

Uitnodigingen krijgen

De organisator van een event heeft het recht om tot en met het evenement wijzigingen aan te brengen in de gastenlijst en uitnodigingen of het hele event te annuleren.
De uitnodiging is strikt persoonlijk. Als de uitnodigingsmail is zoekgeraakt moet je contact opnemen met degene die jou heeft uitgenodigd. Alleen hij of zij kan nieuwe uitnodigingen versturen.
Vanwege de beslotenheid van de groep is het niet de bedoeling dat je – zonder dat de organisator dat weet - de exclusieve uitnodiging aan iemand anders geeft. Je kunt de organisator natuurlijk wel vragen om die ander een extra uitnodiging te sturen.
Als je niet meer in het smoelenboek zichtbaar wilt zijn verwijder je het event uit de lijst met evenementen via het prullenbakje. Daarmee verdwijnt jouw profiel ook uit het event van de andere genodigden.
Zeven dagen na het event wordt het netwerk automatisch ontkoppeld. Nieuwe aanmeldingen of wijzigingen zijn dan niet meer mogelijk. Je kunt het smoelenboek op jouw mobiel laten staan als aandenken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon wegdoen. Heb je er bezwaar tegen dat jouw foto of gegevens na afloop zichtbaar blijven, verwijder dan het event via het prullenbakje. De anderen krijgen jouw informatie niet meer te zien zodra zij ZmoolTool openen.
Anders dan veel bij veel andere online netwerken is ZmoolTool besloten en tijdelijk. Je deelt het smoelenboek uitsluitend met de andere genodigden. Je kunt jouw informatie op elk moment verwijderen. ZmoolTool gebruikt jouw e-mailadres uitsluitend om een tijdelijk netwerk te kunnen samenstellen. We doen niet aan reclame en gebruiken jouw gegevens niet voor andere (marketing)doeleinden.
De organisator wil het liefst dat jij je zo snel mogelijk aanmeldt, zodat iedereen zo lang mogelijk profijt heeft van het smoelenboek. Maar als je het vergeten bent, dan kan aanmelden ook nog op de dag zelf (en zelfs nog tot zeven dagen daarna). Ga via jouw uitnodigingsmail naar de stores en ontvang de gratis app. Je kunt ter plekke een foto van jezelf (laten) maken met je mobiele telefoon en die aan jouw ZmoolTool-profiel toevoegen.

Betalen en upgraden

Ons betalingssysteem loopt via betaalprovider Icepay en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Evengoed kan er zich natuurlijk een storing voordoen. Laat ons weten als er iets misgaat via het contactformulier op de website en we lossen het zo snel mogelijk voor je op.
Als je een gratis ZmoolTool hebt of een ZmoolTool tot 50 personen kun je hem eenvoudig upgraden. Ga naar je event, klik op aanpassen en ga naar upgraden.

Andere vragen

Via het contactformulier op onze website www.zmooltool.nl kun je ons een bericht sturen. We doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. Ook tips zijn van harte welkom. Zet als het heel dringend is je telefoonnummer in jouw bericht.
Voor zakelijk gebruik zijn twee uitgebreide versies van ZmoolTool beschikbaar: ZmoolTool PRO en ZmoolTool@Work. ZmoolTool PRO is uitstekend geschikt voor o.a. bedrijfsevents, trainingen en symposia en bevat een paar extra´s. Genodigden zijn niet alleen op naam, maar ook op bedrijfsnaam en/of functie vindbaar en kunnen hun Linkedin-profiel achterlaten. Daarnaast bevat de PRO-versie extra informatie voor bezoekers (bijvoorbeeld over het programma) en een sfeerbeeld of bedrijfslogo, zodat het event extra attentiewaarde krijgt. Gebruikers van de PRO-versie biedt ZmoolTool een korting bij een gegarandeerde afname vanaf 10 evenementen per kalenderjaar. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via het contactformulier op www.zmooltool.nl. ZmoolTool@Work is de permanente versie van ZmoolTool en dus niet gekoppeld aan een event op een specifieke datum. Met ZmoolTool@Work worden medewerkers van een organisatie op een eenvoudige manier zichtbaar en bereikbaar gemaakt. ZmoolTool@Work wordt geleverd als een aparte app met logo.van de organisatie en is verkrijgbaar via een abonnement. Meer informatie over deze versie vind je op de website www.zmooltool.nl.
Ja, dat kan. Er zijn twee manieren. Een permanent smoelenboek (bijvoorbeeld als alternatief voor intranet) is ZmoolTool@Work. Deze versie wordt standaard voorzien van een bedrijfslogo en als een aparte app aangeboden. Je sluit hiervoor een abonnement af. Zie alle informatie hierover op deze pagina. Voor zeer grote bijeenkomsten of specifieke wensen kun je op basis van ons systeem een uitgebreide versie laten maken, bijvoorbeeld in de eigen huisstijl en voorzien van extra logo´s en sponsorvermeldingen. Neem met vragen over maatwerk en tarieven contact met ons op via sales@zmooltool.nl.
Jazeker. Dat is onze ZmoolTool@Work. Hiervoor neem je een abonnement. Organisaties geven de collega´s hiermee een blijvend smoelenboek op hun mobiele telefoon. Vanuit de app kan rechtstreeks worden gebeld en gemaild. De organisatie kan het fotoboekje zelf beheren en dus personeelsleden op ieder moment toevoegen of verwijderen. Kijk voor uitgebreide informatie op deze pagina.